Notícies

26 de maig de 2021

Es constitueix el nou Govern de la Generalitat

El President Pere Aragonès i les conselleres i consellers ja han pres possessió del càrrec, amb canvis en alguns departaments

foto govern noti

El passat dilluns 24 de maig es va produir la presa de possessió del nou President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Pere Aragonès, i dos dies després s'ha fet el traspàs entre els titulars de les diferents conselleries.

El nou executiu s'ha constituït amb alguns canvis respecte de l'anterior. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies passa a denominar-se Departament de Drets Socials. Aquesta conselleria passa a assumir, entre d’altres competències, la política de les persones amb discapacitat i dependències, els equipaments assistencials de la xarxa de serveis socials, i les polítiques d'inclusió social de les persones amb discapacitat i les polítiques de dependència. La nova consellera serà l’Hble Sra. Violant Cervera, que substituirà en el càrrec a l’Hble Sr. Chakir El Homrani.

A més, s'ha nomenat la Sra. Maria Dolors Rusinés i Bonet com a Secretària General del Departament de Drets Socials. Rusinés ja havia ocupat el càrrec de Secretària General de Benestar Social i Família entre el 2011 i 2015 amb els consellers Josep Lluís Cleries i Neus Munté.

Per altra banda, l’Hble Sr. Josep Maria Argimon assumeix les funcions de Conseller de Salut en substitució de l’Hble Sra. Alba Vergés.

ACRA es reunirà aviat amb els responsables dels departaments corresponents per traslladar-los els reptes i les necessitats que el sector de l'atenció a la gent gran i a la dependència ha d'assumir.