Notícies

8 de maig de 2020

Entrevista a Cinta Pascual al programa Planta Baixa de TV3

La Presidenta d'ACRA ha explicat la situació del sector de l'atenció a les persones grans en el marc del proper desconfinament, així com el pla de desescalada presentat aquesta setmana

La Presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, ha explicat al programa "Planta Baixa" de TV3 el proper escenari a les residències de gent gran en el marc del desconfinament previst per les autoritats, així com el pla de desescalada presentat per ACRA aquesta mateixa setmana i l'evolució als diferents centres del territori.

"Hem presentat el pla al Departament de Salut i al President de la Generalitat i esperem que ens donin resposta pel que fa a la part mèdica i epidemiològica", ha apuntat Pascual. La Presidenta d'ACRA ha recordat que "ha de primar la qualitat de vida de les persones", mitjançant una desescalada gradual com la presentada en la proposta.

Tot i això, per dur a terme aquest desconfinament, es necessitarà augmentar les ràtios de personal a les residències: "Ja no treballem en grans menjadors, estem plantejant espais més petits perquè no podem córrer riscos", ha advertit Pascual, que també ha destacat la importància de la desinfecció quan es reprenguin les visites.

Cinta Pascual també ha celebrat que "Ara tenim una coordinació més estreta amb el Departament de Salut, que és el que havíem demanat des del principi de la crisi", i també ha destacat que de cara als propers dies "és important i urgent iniciar la desescalada a les residències amb totes les mesures de seguretat".