Notícies

20 de juliol de 2020

Ens reunim amb el President de la Generalitat

ACRA ha fet una reunió amb el President Quim Torra per demanar un pla de suport al sector privat a fi de garantir-ne la sostenibilitat, entre altres mesures

foto reunió torra dtasf web

ACRA s'ha reunit amb el President de la Generalitat, Quim Torra, per tractar la situació del sector de l'atenció a les persones grans, especialment en el cas de les residències, en el context de la pandèmia per COVID-19.

En la trobada, que s'ha fet al Palau de la Generalitat, han participat a banda del President, el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, la Directora General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Aina Plaza, i la Directora General de Coordinació Interdepartamental, Ester Obach, així com una delegació d'ACRA encapçalada per la Presidenta, Cinta Pascual. S'ha sol·licitat un "Pla de suport al sector privat" que passi per la sostenibilitat d'uns centres que es veuen greument afectats per la prohibició de realitzar nous ingressos arran de les últimes mesures per frenar la pandèmia. Pascual ha explicat que "el nostre sector és essencial i no es pot deixar caure. Hi ha moltes persones en llista d'espera".

Tot i això, s'ha valorat positivament la gestió sociosanitària que s'està duent a terme per part de l'Administració. Segons el President, el comitè d'experts per a la transformació del sistema públic de salut aborda com a prioritat la coordinació sociosanitària amb les residències, i presentarà un document aquest setembre.

També s'ha trasmès la necessitat de situar el debat del model de gestió de les residències en la qualitat i no en la titularitat, atès que la col·laboració publico privada ha funcionat i està funcionant al nostre país, i és per això que cal seguir apostant-hi de forma decidida.

A més, s'ha recordat que cal disposar d’un pla tarifari a cinc anys que permeti millorar les condicions laborals dels treballadors i iniciar la negociació d’un conveni català, a més d'altres mesures, com la necessitat que els centres residencials de més de 60 places disposin d’infermera de nit o la captació de professionals, sobretot en atenció directa i en perfils tan essencials com gerocultora o infermera.