Notícies

21 de juliol de 2022

Ens comprometem amb la lluita contra el maltractament de les persones grans

L’Ajuntament de Terrassa presenta un protocol específic, que compta amb el suport de 18 institucions, entitats i serveis públics, entre les quals s'hi troba ACRA

ajuntament terrassa maltractaments presentacio

L'Ajuntament de Terrassa ha presentat avui el Protocol d'abordatge de maltractament vers les persones grans, un document que recull els circuits a seguir i el paper que han de tenir els diferents agents en totes les possibles situacions.

Des d'ACRA hem refermat el nostre compromís en la lluita contra els maltractaments a aquest col·lectiu mitjançant la signatura de ratificació dels acords d’adhesió a la Taula. La Presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, ha signat un acord que vincula la nostra organització com un agent actiu en contra del maltractament envers la gent gran, i de cooperació amb el món local. A més de l’Ajuntament de Terrassa, mantenim vincles actius amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró, formant part d’òrgans de promoció de l’autonomia personal i en contra dels maltractaments envers aquest col·lectiu tan vulnerable.

La Taula de Maltractaments de persones grans és un òrgan tècnic impulsat per l'Ajuntament de Terrassa el 2018 i del qual ACRA en forma part. El 2019 la Taula va crear una Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans. El següent pas ha estat crear el protocol presentat avui, que concretarà circuits i procediments per aplicar millor la guia i que s'aplicarà a partir d'aquesta tardor.