Notícies

17 de febrer de 2020

Els tallers que tancaran el 6è Tastet de Formació

Les propostes dedicades a la disfàgia, la reminiscència i l'atenció a les famílies centraran la darrera franja horària de la jornada

El proper divendres 21 presentarem al Palau Macaya la nostra oferta formativa per aquest 2020 en el 6è Tastet de Formació. Es tracta d'una oportunitat per descobrir noves propostes orientades a la qualitat i a la innovació en el sector. Els tres tallers que es faran simultàniament en la darrera franja horària -de 13 a 14 h- busquen combinar noves experiències i mètodes amb una vocació d'utilitat pels assistents.

  

"La disfàgia, un trastorn en moviment, com manejarlo?", a càrrec de Natàlia Talleda (terapeuta ocupacional)
Sospiteu que alguns dels vostres residents poden tenir disfàgia però no acabeu de identificar-ho? Heu sentit a parlar del test de disfàgia però no sabeu com funciona? No acabeu de saber com són i com es fan les diferents textures Teniu dificultats en el maneig dels espassants i els triturats? La disfàgia és un síndrome geriàtric amb una prevalença del 56-78% en gent gran institucionalitzada, i amb aquest curs obtindreu les eines necessàries per poder identificar i manejar un pacient amb disfàgia, així com per saber preparar i conèixer les diferents textures, tot treballant sempre des de la multidisciplinaritat, de manera pràctica i aplicable al dia a dia.

 

"Reminiscència: el sentit de les pròpies experiències vitals", a càrrec de Pilar Cases (pedagoga)
La reminiscència consisteix a estimular els records de les persones perquè puguin donar significat al que han viscut i sentit. Quan una persona comparteix les seves experiències i vivències se sent escoltada i reconeguda, fet que afavoreix la seva autoestima, la seva confiança i seguretat per afrontar els canvis relacionats amb la vellesa. També contribueix a reconduir diferents símptomes de tipus cognitiu. En definitiva, aporta elements per potenciar el benestar personal.

 

"Atenció a les famílies. Eines professionals per una comunicació efectiva", a càrrec de Magda Julià (psicòloga)
En aquest taller rebreu una invitació molt especial. Aquesta invitació evocarà situacions en les que protagonitzes com a professional davant de les famílies dels i les usuàries, tot en forma de joc. Quins recursos personals teniu? Si relacionar-vos amb el familiars se us fa molt difícil, accepteu aquesta invitació per practicar habilitats en relacions interpersonals.

 

La inscripció al Tastet de Formació és oberta a tothom que hi vulgui assistir. Podeu consultar el programa complet i reservar la vostra plaça a través del document adjunt a sota. Últimes places disponibles!