Notícies

28 de desembre de 2020

El sector es compromet amb la campanya de vacunació contra la COVID-19

Segons un sondeig inicial d'ACRA, el 96% dels usuaris i el 80% dels treballadors dels centres es posaran la vacuna. Cinta Pascual fa una “crida a la responsabilitat” del sector idemana al Govern que incrementi la campanya informativa

Les residències de gent gran estan compromeses amb la campanya de vacunació contra la COVID-19 que s'ha iniciat recentment. Tot i tractar-se d'uns dies especials per la coincidència amb les festes de Nadal, els centres han complimentat els fulls de consentiment enviats pel Departament de Salut amb una acceptació molt elevada: un 96% dels usuaris i un 80% dels treballadors es posaran la vacuna, segons un sondeig d'ACRA realitzat d'urgència a una setantena de centres residencials del país.

"Vacunar-se és un acte de responsabilitat i és per això que fem una crida perquè tothom es posi la vacuna", explica Cinta Pascual, presidenta d'ACRA, que també demana al Departament de Salut que incrementi la campanya informativa per eliminar els possibles dubtes i recels que encara existeixin respecte la vacunació. Des d'ACRA s'està treballant precisament aquesta part comunicativa i formativa entre els associats amb diverses accions, entre les quals un webinar dirigit a professionals, usuaris i famílies. L’objectiu és conscienciar de la necessitat de vacunació en un entorn extremadament fràgil com el de les residències, on més del 90% de les persones usuàries tenen pluripatologies prèvies associades a la seva situació de dependència.

cinta pascual foto detall web 2020

Cinta Pascual

Presidenta d'ACRA

"Vacunar-se és un acte de responsabilitat, i és per això que fem una crida perquè tothom es posi la vacuna. Encara falta temps per recuperar la normalitat, i necessitem seguir actuant amb prudència i responsabilitat, complint amb totes les mesures de seguretat"

Arribats a aquest punt, cal precisar que les contraindicacions més freqüents de la vacuna tenen a veure amb l’embaràs o la lactància, i això pot ser important en un sector laboral tan feminitzat com el de les residències. Des d’ACRA es considera que sense aquestes situacions, el percentatge de disposició favorable de les professionals envers la vacuna arribaria pràcticament al mateix nivell que el de les persones usuàries.

Tot i la imminència dela vacuna, des d'ACRA es demana al conjunt del sector que no abaixi la guàrdia. "Encara falta temps perquè puguem recuperar la normalitat, i necessitem seguir actuant amb prudència i responsabilitat, complint amb totes les mesures de seguretat com hem fetfins ara", afegeix Pascual, que es mostra satisfeta pel fet que el sector d'atenció a la gent gran encapçali la vacunació al nostre país després d'un any ple de patiment.