Notícies

3 de desembre de 2020

El sector de l'atenció a la gent gran celebra l'augment de la partida destinada a Dependència

Cinta Pascual, presidenta d'ACRA i CEAPs, valora positivament l'aprovació de l'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat, que farà augmentar la inversió dels 600 als 1.166 milions

El sector de l'atenció a les persones grans valora molt positivament l'aprovació de l'esmena que comporta un increment de les partides dels Pressupostos Generals de l'Estat dedicats a la dependència. ACRA, com a membre de l'associació CEAPs, va reivindicar que els 600 milions d'euros previstos inicialment eren insuficients per garantir la sostenibilitat del sector i donar resposta a les necessitats d'una societat cada cop més envellida.

Amb l'aprovació d'aquesta esmena, l'import total destinat a la dependència s'incrementarà en 566 milions, que se sumaran als 600 previstos inicialment. "Estem molt contents perquè creiem que és de justícia social" i un bon començament, ha apuntat Cinta Pascual. La presidenta d'ACRA i CEAPs també ha afegit que "hi ha moltes necessitats a cobrir, com l'augment dels salaris dels professionals, les millores en el sistema de dependència i establir les bases per acabar amb les llistes d'espera".