Notícies

14 de juny de 2019

Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans

L'OMS estima que 1 de cada 10 persones grans pateix alguna mena de maltractament, però aquesta xifra podria estar lluny de la realitat perquè només es denuncia 1 de cada 24 casos

20190614 maltractament web

El Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans tindrà lloc demà dissabte 15 de juny. Aquesta jornada, reconeguda per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 19 de desembre del 2011, vol sensibilitzar la població envers una xacra social que afecta un col·lectiu especialment vulnerable i en constant creixement per la millora de l’esperança de vida.

ACRA es va adherir fa un any al "Manifest per aturar el maltractament a les persones grans", iniciativa que compta amb el suport de 70 entitats i que enguany té continuïtat mitjançant el Moviment per aturar el maltractament a les persones grans. Es calcula que aquest 2019, a Catalunya, s’han presentat ja 260 denúncies per violència domèstica a persones grans, amb 20 detinguts i 267 persones ateses, xifres lleugerament superiors a les de l’any anterior.

A continuació, us adjuntem un article d'opinió de la presidenta d'ACRA en relació a aquest tema.