Notícies

1 d'octubre de 2020

Dia Internacional de la Gent Gran

ACRA se suma a la campanya de CEAPs "Dignidad", en favor d'una atenció digna i respecte públic en un any marcat per l'afectació de la COVID-19 en les persones grans

La pandèmia ha canviat la visió sobre la gent gran?

L'Organització de les Nacions Unides va ser la fundadora del Dia Internacional de la Gent Gran ara fa 30 anys, i tres dècades després posa sobre la taula el rol que juga actualment l'adult gran a la societat, sobretot en el marc de la COVID-19.

L'ens internacional apunta la conscienciació sobre aquesta problemàtica, així com la del repte de l'envelliment, com alguns dels temes cabdals a abordar aquest 2020 i en els propers anys.

Aquest dijous dia 1 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran, dedicat a crear consciència sobre els drets, les necessitats i la situació de les persones grans, que representaran 1.400 milions de persones en els propers deu anys.

Enguany, la importància d'aquesta jornada és més gran que mai, a causa de l'impacte causat per la COVID-19 en les persones de més edat, un dels col·lectius més vulnerables a la pandèmia.

Per donar resposta a aquestes necessitats i reivindicar els drets de l'adult gran, ACRA s'ha sumat a la campanya de CEAPs "Dignidad", un manifest on el sector demana els recursos financers que precisa per la seva sostenibilitat, una coordinació sociosanitària real i efectiva i un reconeixement social, tres grans trets que la pandèmia per coronavirus ha evidenciat en els últims mesos.

En el marc de la campanya, la Presidenta d'ACRA i de CEAPs, Cinta Pascual, ha apuntat que "el que la gent gran reclama i per tant defensem és dignitat, no perquè la mereixin o se l'hagin guanyat per la seva aportació a la societat tots aquests anys, sinó perquè són ciutadans de ple dret".