Notícies

3 de febrer de 2020

Descobrim els primers tallers del 6è Tastet de Formació

Els assistents a la jornada podran triar entre tres propostes d'enfocament diferent: des de la comunicació de crisi fins al disseny d'espais per a gent gran, passant per l'atenció integral de la persona amb malalties cròniques avançades

El 6è Tastet de Formació d'ACRA, que se celebrarà el proper divendres 21 de febrer al Palau Macaya, donarà a conèixer diverses propostes formatives, totes elles adreçades a la millora de la qualitat i a l'utilitat per les entitats del sector. En total es faran nou tallers, que estaran dividits en tres franges horàries, on els assistents triaran una opció entre tres possibles en cada una d'elles. Els primers tallers es presentaran de 9 a 10 h, i tractaran temàtiques molt diferents però adaptades a les necessitats actuals del sector. Són els següents:

 

'Comunicació de crisi: perill i oportunitat', a càrrec de Josep Maria Brugués (expert en comunicació)
El sector de l'atenció a la gent gran té un paper molt rellevant en la societat, però també està exposat a possibles crisis que hi puguin sorgir i que poden posar en perill les entitats. Conèixer les eines per combatre-les, preparar-les per anticipar-s'hi i aconseguir convertir-les en oportunitats són les claus del taller, on hi veurem exemples del sector.


'Atenció integral de la persona amb malalties cròniques avançades', a càrrec de Cristina Lasmarías (infermera)
A les residències, l’alta dependència, associada a malalties cròniques avançades, així com l’atenció a la persona amb demència, fa necessària una alta capacitació els professionals que hi treballen per tal de poder planificar les cures. Amb aquest perfil d'usuaris és especialment rellevant anticipar-se per assegurar que si arriba el moment en que no pot decidir per ella mateixa el seus valors i preferències seran respectats.


'Disseny d'entorns per a persones amb dependència'
, a càrrec de Marc Trepat (arquitecte)
Quins són els entorns que necessiten les persones amb dependència segons el paradigma de l'Atenció Centrada en la Persona? Parlarem sobre quines són les seves necessitats i com intentar satisfer-les a partir del disseny dels entorns.

 

La inscripció al Tastet de Formació és oberta a tothom que hi vulgui assistir. Podeu consultar el programa complet i reservar la vostra plaça a través del document adjunt a sota.