Notícies

13 de juliol de 2021

Demanem que s'impulsi la vacunació als familiars dels professionals d'atenció a la gent gran

És important que Salut intensifiqui el pla de vacunació als familiars del col·lectiu professional que atén les persones grans, de la mateixa manera que s'ha fet amb el personal sanitari, també essencial

El Departament de Salut ha anunciat recentment la seva voluntat d'intensificar de forma immediata el pla de vacunació per a familiars convivents de professionals sanitaris de les franges d’edat obertes actualment. Des d’ACRA aplaudim aquesta mesura que contribuirà a minimitzar els efectes del virus entre un col·lectiu tan essencial com és el personal sanitari, i més en uns moments tan difícils com aquests.

No obstant això, com a principal patronal d'atenció a la gent gran en situació de dependència de Catalunya, hem sol·licitat formalment al Departament de Salut que aquesta mesura també s'ampliï als familiars de les professionals i els professionals que tenen cura d'un col·lectiu tan vulnerable com el de la gent gran. És a dir, que es vacuni als familiars convivents del personal de residències, als familiars del personal de centres de dia i als familiars del personal de serveis d'ajuda a domicili, entre d'altres recursos assistencials, que estiguin en franges d'edat obertes actualment per a la vacunació.

L’esforç realitzat pel col·lectiu de professionals d’atenció a la gent gran durant la pandèmia i la seva relació amb persones tan vulnerables els fa mereixedors d’aquesta mesura.