Notícies

17 de juny de 2016

Creu Nova presenta un projecte de vida

La quarta missió empresarial visita el petit centre de Corbera de Llobregat, on s’aplica amb èxit el mètode d’Atenció Centrada en la Persona

Detalls de vida

És sorprenent que el centre desperti cada matí als residents que pateixen algun tipus de demència amb un vídeo dels seus familiars en què els adrecen una salutació o unes paraules amables. Una iniciativa original i possible gràcies a les tecnologies de la informació i als dispositius mòbils.

És viable el mètode ACP en una petita residència? Responsables, treballadors i usuaris van demostrar ahir que no només és viable sinó que esdevé l’única resposta possible per treballar i per viure a la Residència Creu Nova, convertida en un referent indiscutible en l’atenció centrada en la persona a Catalunya. Els vint-i-vuit socis d’ACRA assistents a la quarta missió empresarial d’enguany van poder descobrir els motius i l’aplicació d’un projecte, “Seguint el camí”, que ha canviat la vida a residents i treballadors

Tant la gerent del centre, Maria Ramos, com la directora, Esther Tena, van reconèixer durant la presentació que el canvi filosòfic i organitzatiu ha comportat una major adaptació i flexibilització del personal amb l’objectiu de situar l’atenció als 27 residents com a eix de la pràctica assistencial. El camí que han emprès, asseguren, ha sigut complicat, però ara recullen els fruits. “Hem aconseguit potenciar l’autonomia dels residents, eliminar les contencions, els coneixem millor gràcies a les històries de vida i tot això fa que tinguem més seguretat en la nostra feina, sabem el que fem”, explicava ahir la directora, que també assegura que l’aplicació del nou mètode ha coincidit amb una ocupació del 100% de les places.

Després d’una presentació del projecte a càrrec dels responsables del centre i dels mateixos usuaris, que participen activament en aquelles tasques que són del seu interès, els participants de la missió van poder visitar les instal·lacions i conèixer el dia a dia dels residents.

Galeria d'imatges