Notícies

8 de març de 2024

Celebrem el Dia Internacional de les Dones

Les dones són el motor de l'atenció a la gent gran. Avui compartim una mirada a la reivindicació de gènere a través de quatre referents dels serveis assistencials

Avui divendres, 8 de març es celebra el Dia Internacional de les Dones, una jornada per reivindicar la igualtat entre sexes i per denunciar la violència envers les dones. Des d’ACRA ens hem volgut sumar a aquesta festivitat donant la veu a quatre dones referents del nostre sector i que formen part de la nostra associació. Els hem demanat que ens expliquin què significa per elles el Dia Internacional de les Dones i ens han respost així.


Sílvia Arteman Vergés
Directora ARTRIS Serveis Socials

“Tot i haver avançat molt respecte fa uns anys, avui encara hem de denunciar que patim maltractaments, violacions i assassinats. Cal un canvi de mentalitat i posar el focus en l'educació sexual que donem als infants i joves, que són la clau del canvi. I avui hem de seguir sortint al carrer per demostrar el més important: que som moltes i que no estem soles.”

 

Maria Domènech Riba
Directora General La Vostra Llar

“És un dia per reflexionar, per saber on som, d’on venim i on volem arribar. Hi ha moltes dones en comandaments intermedis, però encara en falten més en els càrrecs importants. És un tema de sensibilitat, de complementar els espais de poder”

 

Anna González Julià
Directora de Recursos Humans Mútua Terrassa Fundació Vallparadís

“És un dia per sensibilitzar de les desigualtats encara existents i manifestar la necessitat de seguir treballant per construir una societat més igualitària, impulsant polítiques que garanteixin la igualtat laboral i social de la dona”

 

Maria Montserrat Badia
Gerent MGSseniors Sabadell-Allegra

“Hem de reflexionar i recordar el paper fonamental que les dones exercim en la societat, especialment a les residències de gent gran. Cuidadores, professionals i familiars juguem un paper crucial en la cura i el benestar dels i les nostres residents, i avui recordem la importància de reconèixer i valorar la nostra feina, que fem amb la major professionalitat i amb tot l'afecte del món”

 

Més enllà de les declaracions, també han tingut l’amabilitat per agrair als seus equips, majoritàriament femenins, la bona feina que estan fent. Per exemple, Maria Domènech, Directora General de La Vostra Llar, ha consensuat la seva resposta amb les professionals del seu equip.

Totes desitgen que algun dia no s’hagi de celebrar el Dia Internacional de les Dones perquè això voldrà dir que ja s’haurà assumit la plena normalitat. Pel que fa a la igualtat en un sector tan feminitzat com el de les cures, coincideixen que fan falta més dones en la presa de decisions, i que hi hagi més homes fent rols que tradicionalment han assumit les dones.

Preguntades per les activitats previstes al llarg d’avui a les seves empreses, hi ha una varietat d’accions que passen per activitats i tallers, a més de felicitar i reconèixer a les professionals i les persones usuàries de residències i altres serveis. A Artris, fins i tot, faran un taller especial amb una xerrada recordant la història de lluita feminista dels darrers 50 anys, i un escrit intern a les professionals de record de drets i d’empoderament per la celebració del dia de la dona.