Notícies

12 de maig de 2021

Celebrem el Dia Internacional de la Infermeria

El col·lectiu d'infermeres i infermers ha estat un dels pilars clau en la lluita contra la pandèmia i també en la protecció i prevenció als serveis d'atenció a les persones grans davant la COVID-19

Per què se celebra el 12 de maig?

El Dia Internacional de la Infermeria se celebra des de l'any 1965 i ho fa per commemorar l'aniversari del naixement de Florence Nightingale. Nightingale va ser una infermera britànica que va viure durant el segle XIX i que és considerada com la fundadora de la infermeria moderna i un personatge clau en el desenvolupament d'aquesta professió.

Des d'aleshores, cada any en aquesta data es posa de relleu la importància dels infermers i les infermeres en la nostra societat.

Aquest 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria. En aquesta jornada es reconeix especialment el paper dels infermers i infermeres a la nostra societat. Una tasca que ha  esdevingut més important que mai després de l'arribada de la COVID-19.

Pel que fa a l'atenció a la gent gran, el col·lectiu d'infermeria ha tingut un paper clau a l'hora de protegir les persones més vulnerables davant de la pandèmia. Les infermeres i infermers han estat i són a dia d'avui imprescindibles. Des del compliment de les normes de prevenció i protecció, fins a l'administració de les vacunes, la seva tasca ha estat trascendental.

No obstant, actualment a Catalunya no hi ha prou infermeres per satisfer la demanda existent. Les millors condicions professionals de Salut fa que sigui molt difícil retenir el talent a les residències. A Catalunya hi ha 45.800 infermeres i en calen 23.000 més per arribar a una ràtio comparable a la mitjana europea, que és del 9%, per cada 1.000 persones. Un requisit fonamental per mantenir l'excel·lència en la qualitat de l'atenció a les persones grans.