Notícies

8 de març de 2021

Celebrem el Dia Internacional de la Dona

Les dones representen el 89% de professionals de l'atenció a la gent gran, un sector que ha demostrat tenir una gran qualitat i un paper imprescindible en el context actual

dia dona noti

Avui es celebra el Dia Internacional de la Dona, i des d’ACRA volem destacar-ne la seva importància en el sector d'atenció a la dependència. Quan parlem del sector ho fem de dones que són usuàries, familiars i treballadores, és a dir, que representen un percentatge més elevat que la meitat de la població. Tres de cada quatre càarecs directius són dones, així com el 87% del personal tècnici el 89% del personal auxiliar. És un sector femení, amb contractes a temps complet que generen llocs de treball estable.

El paper de la dona encara és més important si es posa en context la rellevància del sector en un context com el que vivim actualment. En temps de pandèmia, amb la gent gran com un dels col·lectius més vulnerables davant de la COVID-19, el rol de les professionals i les directives és "necessari, fonamental i de qualitat", segons apunta Cinta Pascual, Presidenta d'ACRA.

L'assoliment de la plena igualtat entre homes i dones és un repte urgent que cal afrontar, i que ha d'anar acompanyat d'una atenció de qualitat a la gent gran en uns moments tan delicats com els que vivim: "Estem davant d'una nova era, i la liderarem acompanyant les persones grans en el seu final de vida", apunta la presidenta d'ACRA.

Que tingueu un feliç Dia de la Dona!