Notícies

2 de març de 2022

Assistim a la presentació dels fons "Next Generation"

El Departament de Drets Socials ha presentat les línies estratègiques i els objectius dels fons europeus, que inclouran 397 milions d'euros destinats a l’àmbit de l’atenció a les persones

next generation noti

Una delegació de la Junta Directiva d’ACRA va assistir dimarts a la conferència “Més drets, més oportunitats” de presentació dels fons europeus Next Generation per part del Departament de Drets Socials. Aquests fons inclouen partides per un valor de 1.037 milions d’euros entre el 2022-2026, dels quals se’n destinaran 397 milions a l’àmbit de l’atenció a les persones i 640 milions a actuacions en habitatge. L’objectiu dels fons, segons la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, és “accelerar la transformació social del país i millorar la vida de les persones”.

Pel que fa a l'àmbit d'atenció a les persones, es distribuiran 397 milions d’euros mitjançant diverses línies, entre les quals destaca una convocatòria de subvencions adreçada a les entitats, empreses i agents socioeconòmics en l’àmbit de les polítiques socials al país. La convocatòria, que sortirà al maig, persegueix com a objectius prioritaris, entre d’altres, reformar el sistema d’atenció i cures de llarga durada, reforçar una atenció domiciliària d’alta qualitat i seguir impulsant accions que afavoreixin l’accessibilitat.

L’avenç realitzat ahir de les bases d’aquesta convocatòria (l'ordre de les quals es publicarà aquest mes) detalla que es podran finançar actuacions realitzades des de l’1 de febrer de 2020 en endavant. Les que aniran adreçades al sector d'atenció a la gent gran en situació de dependència i a promoció de l'accessibilitat són les següents:

- Remodelació o construcció de nous centres residencials i diürns per a gent gran, persones amb discapacitat, amb malaltia mental o addiccions.

- Projectes de tecnologia al servei de l’atenció i la cura de les persones.

- Projectes tecnològics que contribueixin a millorar i transformar els models de gestió de serveis socials.

- Projectes d’innovació en serveis socials.

- Subvenció per a ens locals destinada a promoure l’accessibilitat als espais d’atenció al públic dels municipis de Catalunya.

Des d’ACRA fem una valoració positiva dels fons Next Generation i de l'aplicació que se'n vol fer en el sector.