Notícies

8 de setembre de 2023

Assistim a l’assemblea anual de l’EAN que es fa a Glasgow

Coincidència dels assistents per assenyalar la digitalització i la manca de professionals són els principals reptes del sector a Europa en els propers anys

acra ean assemblea 2023

Aquesta setmana s’ha celebrat l’assemblea anual de l’European Ageing Network (EAN) a Glasgow (Escòcia), que ha aprovat els comptes anuals a més de convertir-se de nou en un espai d’intercanvi dels principals reptes que tenen els estats membres d’aquest organisme. Des d’ACRA hi hem estat presents mitjançant el Director d’Estratègia, Toni Andreu.

Els reptes de la digitalització del sector i la manca de professionals han estat els principals temes de debat, situacions comunes a tots els països. Pel que fa a la digitalització, hi ha acord en què cal seguir avançant en la gestió de les dades perquè tinguin un impacte positiu en la manera que s’atenen les persones, un tema sense marxa enrere i que implica avançar en una nova cultura de les organitzacions i la capacitació digital del conjunt dels professionals, vetllant sempre per la privacitat de les dades personals.

Per altra banda, la manca de professionals és comuna a tot l’espai europeu, una situació sense una resolució fàcil. Des de l’EAN es proposta una captació de professionals que inclogui entrenament i formació intensives per tal de capacitar-los per treballar a les organitzacions.

Per últim, també s’ha posat damunt de la taula la necessitat de cooperar i intercanviar experiències per tal de projectar una imatge innovadora del sector. En aquest sentit, des de l’EAN es va destacar molt positivament el podcast “L’edat de l’oblit” engegat per ACRA fa un any i que té per objectiu lluitar contra els tabús i els prejudicis existents envers la gent gran.

L’EAN és un ens europeu format per les associacions nacionals de 26 països, entre les quals es troba ACRA, i que compta amb 10.000 proveïdors i 1 milió de serveis d’atenció a la gent gran.