Notícies

22 de maig de 2024

Anem a Madrid per conèixer el funcionament del transport adaptat i els centres de dia

Nova missió empresarial de la mà de Rehatrans, soci-col·laborador d’ACRA, i amb la col·laboració de l’ajuntament d’aquesta comunitat

missio empresarial rehatrans 05

Transport adaptat i centres de dia. Aquests han estat els temes que s’han tractat en la tercera missió empresarial d’enguany, una jornada organitzada conjuntament amb Rehatrans, soci – col·laborador d’ACRA, i que ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Madrid i d’una empresa pionera en centres de dia d’aquesta ciutat.

La missió ha començat amb una visita guiada a les instal·lacions que Rehatrans, empresa especialitzada en l’adaptació de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda. Els socis assistents han pogut conèixer la personalització dels vehicles en funció de les necessitats de les empreses. Entre aquestes adaptacions, s’ha mostrat un terra tècnic amb guies que permet la inclusió de seients individuals desmuntables en funció del número d’usuaris.

Posteriorment, el cap de departament de centres de dia i residencials de l’Ajuntament de Madrid, Juan de la Torre, ha situat el transport adaptat com una prioritat pel consistori. A diferència del que passa a Catalunya, el transport adaptat a la ciutat de Madrid té un cost de referència i un copagament establert, un desplegament normatiu que situa els centres de dia com un servei de referència a la ciutat, que compta amb 90 centres i 4.375 places.

A continuació, els responsables d’Stima han presentat la seva experiència amb el transport adaptat. Aquesta empresa té cinc centres de dia i disset vehicles adaptats gestionats de forma pròpia. Stima considera imprescindible oferir un transport adaptat personalitzat i de qualitat que vagi més enllà de la mobilitat. Així doncs, tant el conductor com l’auxiliar de ruta, figures incloses a la normativa, han de vetllar pel benestar de les persones usuàries del servei.

Galeria d'imatges