Notícies

4 de juliol de 2023

ACRA valora molt positivament la retirada de les mascaretes a les residències de gent gran

La mesura beneficia als familiars de les persones usuàries i, molt especialment, al conjunt dels professionals dels centres residencials, centres de dia i serveis d’ajuda domiciliària que hi ha a Catalunya

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) considera “molt positiva” la retirada de l’obligatorietat de la mascareta a les residències de gent gran, entre d’altres recursos assistencials. Es tracta d’una notícia llargament esperada pel sector i molt reivindicada per ACRA a les administracions, anunciada avui al Consell de Ministres i que entrarà en vigor quan es publiqui en el BOE, molt probablement a partir de demà. La mesura beneficiarà a professionals i familiars de les persones usuàries, les quals ja estaven exemptes de dur la mascareta.

“Estem molt contents, però més que per l’anunci en si com pel fet de tornar a parlar cara a cara amb les persones grans que cuidem, sense la mascareta pel mig”, explica Cinta Pascual. Segons la Presidenta d’ACRA, “la mascareta implicava un impediment per a la comunicació, no treballàvem a gust”, una realitat que havia estat el dia a dia dels centres des del maig del 2020, quan en plena primera onada de la pandèmia es va regular l’obligatorietat de la mascareta en tots els àmbits de la vida pública.

A dia d’avui, la realitat és completament diferent i les residències i altres recursos assistencials de gent gran en situació de dependència viuen amb plena normalitat. De fet, l’obligatorietat de dur la mascareta a les residències de

Catalunya i la resta de l’Estat era una anomalia en el context europeu ja que pràcticament tots els països de la Unió Europea, excepte Itàlia i Grècia, ja havien eliminat la mascareta com a requisit indispensable a les residències.