Notícies

26 de setembre de 2023

ACRA dona suport a la vacunació contra la COVID-19 i la grip, i la fomentarà entre els professionals de les residències

S’ha programat un webinar amb el Departament de Salut i Drets Socials adreçat al conjunt de treballadores i treballadors davant la campanya que s’inicia avui

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) dona suport a la nova campanya de vacunació del Departament de Salut que s’inicia avui a les residències de gent gran amb les persones que hi viuen i els professionals que en tenen cura com a destinataris de les vacunes de la COVID-19 i de la grip. Estem parlant d’unes 52.000 persones usuàries i uns 40.000 professionals als 985 centres residencials que hi ha al país.

"Des d’ACRA sempre hem col·laborat amb les administracions en totes les campanyes de vacunació i aquest cop no serà diferent. Hem programat un webinar amb Salut i Drets Socials demà mateix per fomentar la vacunació entre els professionals, que és molt important”, explica la presidenta Cinta Pascual. Tot i que la situació no és ni de lluny la que hi va haver en anys anteriors, “hem de tenir clar que la COVID-19 no ha marxat”, afegeix Pascual, i és per això que “hem de treballar per protegir un col·lectiu tan vulnerable com la gent gran a residències, i més ara que hem entrat a la tardor. Per tant, demanem a Salut que aprofiti la visita a les residències per vacunar no només als usuaris sinó també als professionals”.

Segons dades del SIVIC, els casos per COVID-19 segueixen en descens des de l’agost, però el 82% de les persones ingressades la setmana passada tenien més de 60 anys.