Notícies

26 de setembre de 2022

ACRA dona suport a la 4a dosi de la vacuna i demana als professionals del sector que també se la posin

“La gent gran de les residències és molt vulnerable, i necessitem que les persones que hi treballen en siguin conscients i actuïn amb responsabilitat”, explica la presidenta Cinta Pascual

Avui s’inicia la campanya de vacunació de la 4a dosi contra la COVID-19 entre les persones majors de 80 anys i a les residències de gent gran.

Des d’ACRA donem suport a la campanya, que servirà per protegir més a les persones usuàries dels centres, i encoratgem el conjunt de professionals de l’àmbit assistencial a que també es posi aquesta nova dosi de la vacuna

Tot i que la incidència de contagis i les defuncions a residències són molt baixes en comparació amb el 2020 i el 2021, “des d’ACRA tenim clar que la COVID-19 no ha marxat, i que cal prendre totes les mesures de seguretat possibles, sent la vacuna la més eficaç. És per això que donem tot el suport a la campanya de vacunació iniciada avui pel Departament de Salut”.

La Presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, considera que cal fer un nou esforç en prevenció de futures onades, i demana als 40.000 professionals del sector que també es posin la vacuna. “La gent gran que viu a les residències és molt vulnerable, i sabem per experiència que uns quants contagis poden acabar derivant en situacions molt greus que hem d’evitar. És per això que necessitem que el conjunt de professionals que hi treballen actuïn amb responsabilitat i es posin la vacuna. Els encoratgem a fer-ho”. Les anteriors campanyes de vacunació a l’entorn residencial van tenir una molt bona acollida per part de persones usuàries i professionals, amb uns índex del 96% i el 92%, respectivament.

Actualment, a les més de mil residències de Catalunya hi viuen uns 52.000 usuaris i hi treballen 40.000 professionals, aproximadament.