Notícies

28 de gener de 2015

ACRA demana que el fons extraordinari es destini a la reobertura de PEVS per a dependents severs

Els 17 milions d’euros previstos ara pels pressupostos del 2015 permetrien donar cobertura a una part de les 7.000 persones en situació de grau II 

Llistes d'espera, places buides

Des d'ACRA considerem que hi ha unes 17.000 persones que esperen una plaça pública i 8.000 places buides al sector privat. Per tant, una reobertura de les PEVS es pot traduir en un augment en la contractació de personal a les residències.

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials demana que el fons extraordinari dels pressupostos 2015 es destini a la reobertura de les Prestacions Econòmiques Vinculades al Servei (PEVS) de grau II. Aquesta mesura permetria cobrir la prestació d’una part de les 7.000 persones en situació de dependència severa que hi ha al nostre país i evitar que es quedin un any més fora del sistema d’atenció a la dependència.

“Des d’ACRA celebrem que hi hagi aquesta aportació i considerem que els 17 milions d’euros han d’anar a parar als qui més ho necessiten, uns dependents severs que porten massa temps esperant una ajuda que els pertoca per llei”, ha explicat la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual. El pressupost públic destinat a les PEVS s’ha reduït un 35% en només dos anys o el que és el mateix, dels 120 milions d’euros del 2012 als 73 milions d’euros del 2014, sense comptar amb els quinze mesos en què aquesta prestació va quedar suspesa per problemes de tresoreria a les arques públiques.

Com a ACRA sempre hem considerat que els pressupostos del 2015 han de ser una magnífica oportunitat per donar un impuls a les polítiques de dependència, atès que s’ha comprovat reiteradament que la seva promoció cohesiona socialment i impulsa l’economia amb la creació de nous llocs de treball.