Notícies

6 de setembre de 2023

"Nou curs, nous reptes", píndola d'opinió de la Directora General d'ACRA, Montse Llopis

Aquesta tardor es concretarà la concertació de places a l’àmbit residencial i veurem l’actualització de la tarifa en un 6,08%, tal i com es va acordar en un document consensuat entre Drets Socials i els agents empresarials i socials, i en què ACRA hi va jugar un paper decisiu

pindola opinio montse llopis setembre 2023

L’arribada del setembre marca la fi del període estival i l’entrada a un nou curs on tradicionalment es posen sobre la taula els temes més importants dels propers mesos. Així d’entrada, avançar-vos que estem en procés d’iniciar la contractació en origen per portar personal d’infermeria als centres associats. Tenim 80 peticions i esperem que ben aviat les entitats sol·licitants puguin disposar d’uns professionals molt necessaris. Som conscients que no és una solució definitiva, ni molt menys, però és un pas endavant, un més dels molts que ha realitzat ACRA en un àmbit tan complicat com és el de la cerca de personal.

Per altra banda, l’activitat parlamentària es reprendrà properament amb la tramitació de dues normatives essencials pel futur del sector. Són l’Avantprojecte de Llei del Sistema de Serveis Socials i l’Avantprojecte de Llei de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària. Pel que fa a la primera, defensarem la gran diversitat d’entitats i empreses del sector apostant per la qualitat enfront la titularitat, així com la igualtat de tracte i de recursos a les persones ateses. I en relació a la integració social i sanitària, ens mantindrem ferms en què ACRA formi part dels espais de governança i decisió de l’agència, que es disposi d’una cartera compartida de serveis socials i sanitaris, i que l’atenció mèdica vagi a càrrec del sistema públic de salut, entre d’altres.

Aquesta tardor també es concretarà definitivament la concertació de places a l’àmbit residencial i veurem l’actualització de la tarifa en un 6,08%, tal i com es va acordar el passat 1 de juny en un document consensuat entre Drets Socials i els agents empresarials i socials del sector, i en què ACRA hi va jugar un paper decisiu. Us mantindrem informats ben puntualment perquè sapigueu com heu d’actuar en cada moment.

Per últim, i no per això menys important, aquest estiu s’ha detectat un increment de casos de la COVID-19, la majoria dels quals asimptomàtics o de simptomatologia lleu. Us demanem prudència les properes setmanes i amb l’arribada dels mesos d’hivern.

Tal i com hem fet sempre, estarem al vostre costat ajudant-vos en tot allò que necessiteu.


Montse Llopis
Directora General