Notícies

19 de novembre de 2015

Èxit dels Premis ACRA en una nova gala de reconeixement al sector de la dependència

La 13a edició reconeix la qualitat i la innovació en el mètode ACP i la recerca de la doctora Mercè Boada

premis_acra_2015_00

Talent i sensibilitat

El Cor Lutiana va protagonitzar un dels millors moments de la gala de premis amb una actuació plena de talent i sensibilitat. Van començar amb la tradicional Dama de Mallorca i es van posar els assistents a la butxaca amb una selecció de cançons conegudes pel públic, temes d’ABBA, Van Morrison i un bis final de Coldplay, el Viva la Vida que va culminar amb optimisme una gala de premis molt ben valorada pels assistents.

Èxit de la 13a edició dels Premis ACRA celebrada ahir al vespre al Palau de Pedralbes davant una nodrida representació de socis, autoritats i altres membres de la societat civil. L’Honorable Vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va presidir una gala plena de gom a gom en què es van reconèixer públicament les millors iniciatives per la millora de la qualitat i la innovació en la dependència. La doctora Mercè Boada va rebre el premi a la millor trajectòria professional per la recerca realitzada al llarg de tots aquests anys en la malaltia de l’Alzheimer i altres demències.

La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, va defensar els representants d’un sector que és “estratègic, imprescindible i necessari per vertebrar el país”, a més de destacar les actuacions realitzades per ACRA durant el 2015 per garantir la sostenibilitat de la dependència a Catalunya. La vicepresidenta Munté va reconèixer les dificultats per les que ha passat el sector i va subratllar la dimensió d’uns premis que “representen una millora de la qualitat, de la formació, de l’ocupació i de l’atenció professional”.

L’Atenció Centrada en la Persona (ACP) va protagonitzar la gala atès que els premis en qualitat i innovació van anar a parar a treballs en què aquest mètode ha transformat la vida diària dels centres. La Fundació Matia Fundazioa – Matia Instituto Gerontológico va guanyar el premi a la innovació gràcies a una avaluació realitzada en nou centres residencials per mesurar els efectes de les intervencions associades al model ACP. L’entitat Sumar Empresa d’Acció Social va rebre el reconeixement en qualitat per Un model de gestió de centres de gent gran centrat en la persona, resumit en l’encertat “envellir tal i com s’ha viscut”, una reflexió professional molt humana al voltant de l’atenció a la dependència. L’accèssit a la qualitat va anar a parar a la Fundació Germans Aymar i Puig per un treball al voltant d’un nou model de recursos humans vinculat a l’ACP.

Un dels moments àlgids de la gala conduïda per la periodista Agnès Marquès va ser el guardó a la millor trajectòria professional per la doctora Mercè Boada. El jurat va reconèixer una àmplia carrera dedicada a la recerca i a exercir una medicina de llarg recorregut, amb malalties que no encara no tenen una cura, però d’una importància cabdal atès el progressiu envelliment de la societat. “La sanitat no és un pou sense fons; és un pou de riquesa”, va explicar la doctora Boada en un discurs emocionant i de defensa de la sanitat del nostre país.

La nit del sector