Notícies

12 de febrer de 2015

Èxit de la primera missió empresarial a casa nostra del 2015

La Residència de gent gran Sant Hilari Sacalm (la Selva) presenta en exclusiva als socis d’ACRA “Tu decideixes com vols envellir”, un mètode d’atenció centrat en la persona.

missió empresarial shilari01

Converteix-te en centre amfitrió!

Vols compartir amb altres socis d’ACRA els teus coneixements? Vols compartir els procediments que utilitzes? Vols compartir les singularitats del teu centre? Vols visitar altres serveis assistencials? Vols fer networking amb altres socis d’ACRA? Estem buscant centres amfitrions que vulguin mostrar el seu projecte als socis d’ACRA. Apunta’t aquí.

Molt bona acollida de la Missió Empresarial a casa nostra celebrada ahir a la Residència de gent gran Sant Hilari Sacalm en què una quarantena de socis d’ACRA van conèixer de primera mà el mètode d’atenció centrat en la persona (ACP) que s’ha implantat en aquest centre. Aquesta ha sigut la primera Missió Empresarial a casa nostra d’enguany, un projecte d’ACRA nascut al 2014 i que vol fomentar l’intercanvi de coneixements i de bones pràctiques entre els socis d’aquells centres que innoven en la qualitat assistencial.

La missió empresarial va consistir primer en una exposició teòrica del mètode ACP implantat per SUMAR i anomenat “Tu decideixes com vols envellir”, seguida d’una visita guiada per totes les dependències del centre, situat el nucli urbà de Sant Hilari Sacalm (la Selva). La directora del centre, Gemma Ruiz, va explicar que “el canvi de model és un canvi de mirada, d’entendre i atendre la nostra gent gran”, una definició que es tradueix en un canvi de funcions, rutines, horaris i del mateix concepte d’atendre a les persones amb dependència. El model ACP de Sant Hilari Sacalm situa els usuaris com a protagonistes d’un pla d’atenció de vida en què hi participen conjuntament els professionals del centre i, de forma molt activa, les famílies amb l’objectiu de millorar el benestar de cada persona.

La implantació del mètode ACP s’ha realitzat en aquest centre de forma participativa amb la col·laboració de tots els professionals i, en aquests moments, s’estan aplicant un seguit d’accions destinades a la millora continuada del projecte. La Residència de gent gran Sant Hilari Sacalm és un servei de residència assistida amb una capacitat de 54 places, i està gestionada per SUMAR, Empresa d’Acció Social SL. També compta amb un servei de centre de dia i un servei de menjador social.

Galeria d'imatges