Notícies

27 d'abril de 2023

Èxit de la Missió empresarial a Nuremberg (Alemanya)

Coneixem el funcionament de residències, centres de dia i altres serveis d'atenció assistencials d'Alemanya i visitem la Fira Altenpflege, l'esdeveniment més important del sector de l'atenció a la gent gran

Missió empresarial a Nuremberg

ACRA ha celebrat entre el 24 i 27 d'abril una nova missió empresarial a l'estranger, concretament a Nuremberg (Alemanya). De fet, es tracta del retorn d'aquest tipus de missions després de tres anys marcats per la pandèmia. 

Nou socis d'ACRA han pogut visitar i descobrir equipaments amb diferents serveis d'atenció a la gent gran de la ciutat francogermànica, com apartaments intergeneracionals, apartaments amb serveis, residències assistides i serveis de SAD. A més, han visitat la Fira Altenpflege, l'esdeveniment més important del sector de l'atenció a la gent gran.

 

Apartaments intergeneracionals i amb serveis variats

La missió va començar amb una visita al centre d'atenció Stadtmision Hephata, que ofereix serveis a persones grans i joves en situació de dependència mitjançant serveis integrals i individuals. 

Seguint aquesta línia, els assistents també varen visitar el complex vivencial per a la gent gran "Wohnstift Rathsberg", que ofereix una xarxa de serveis variada - apartaments amb serveis, serveis a domicili o residència assistida - i compta amb 424 apartaments que disposen d'una sala de concerts, supermercats, perruqueries, etc. 

Així mateix, es va fer una visita al centre de demència Lindenhof, que ofereix una unitat d'oasi/refugi de cures (Pflegeoase), un concepte innovador i diferent per a persones amb demència severa, i una darrera visita a residències de nova construcció que inclouen aquest mateix oasi/refugi de cures. 

Finalment varen visitar el centre WIN GmbH, un complex intergeneracional amb 67 apartaments marcat per una convivència centrada en la solidaritat i el suport mutu dels veïns en les situacions quotidianes i d'autogestió. 

 

Ampliem els nostres coneixements a la Fira Altenpflege

Altenpflege, la fira internacional de productes, solucions i serveis pel sector de l'atenció a la gent gran, presenta una bona oportunitat per descobrir les darreres novetats d'aquest àmbit i, alhora, fomentar el networking

La fira disposa de quatre pavellons de proveïdors en àmbits com la cuina, ajuts tècnics, decoració, formació i innovació, d'entre d'altres. A més, la fira compta amb un ampli programa d'activitats centrades en l'atenció a la gent gran. 

Durant la visita a la fira, els nostres associats van poder participar en una visita guiada a l'àrea d'innovació AVENEU.

 

El sector des d'una altra perspectiva

Gràcies a aquesta missió empresarial hem pogut veure com Alemanya i Catalunya comparteixen com a principal problemàtica i preocupació de futur la dificultat de trobar professionals. 

D'altra banda, ens ha semblat rellevant que el país del nord d'Europa, a partir de l'1 de juliol, posarà en marxa un nou càlcul de ràtios dels professionals a partir de les necessitats individuals de cada usuari. 

En definitiva, podem dir que la visita a Nuremberg ha estat molt positiva i ens ha ajudat a ampliar els nostres coneixements en el sector, ja que ens ha permès conèixer el funcionament dels serveis dirigits a la gent gran a Alemanya, així com les dinàmiques dels serveis socials, sanitaris, les ràtios dels mateixos i els perfils professionals del país. 

Galeria d'imatges