Notícies

31 de maig de 2018

Àpats i colors innovadors a la missió empresarial de la Llar Fundació

Els socis d’ACRA descobreixen dos projectes de referència que han millorat la qualitat de vida dels usuaris

mmee llar terrassa 05 2018

La Llar Fundació Plataforma de Serveis (Terrassa) ha sigut l’escenari avui de la tercera missió empresarial a casa nostra d’aquesta temporada. Els responsables han presentat dos projectes de referència que han tingut una molt bona acollida entre els usuaris pel seu contingut lúdic i innovador. Els socis d’ACRA assistents a la missió han pogut conèixer aquests projectes i també recórrer les instal·lacions d’una entitat de referència del Vallès Occidental que compta amb residència, centre de dia i atenció domiciliària, entre d’altres serveis.

En primer lloc s’ha presentat «Els colors de la memòria», un joc de taula per estimular i mantenir les capacitats cognitives de la persona gran a partir de la resolució de preguntes i exercicis. Aquest joc, dissenyat per les educadores socials i psicòlogues de la Llar Fundació, va guanyar un dels premis “Territorios solidarios” de l’entitat bancària BBVA.

Per altra banda, hi ha el servei de menjar adaptat. És possible servir pollastre a l’ast amb patates xips en una textura modificada? La Llar Fundació ha desenvolupat un nou concepte de plats on la textura canvia i fa possible menjar de tot, amb els indicadors nutricionals i de salut requerits, sense sal i triturat per tal que els usuaris puguin gaudir dels àpats sense dificultats. El procés s’inicia a la cuina del centre, un espai amb professionals propis que elaboren el menú sota la supervisió d’un dietista i un nutricionista

La visita a les instal·lacions ha permès veure altres serveis complementaris com els apartaments, els horts, l’espai Montseny i la sala de risoteràpia.

Galeria d'imatges