(31.4/A) Seguretat alimentària: manipulació i control d'aliments

Expedient PS20180036. Convocatòria de formació sectorial 2018, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
21-11-2019
Finalització del curs
28-11-2019
Calendari
21 i 28 de novembre
Horari
21 de novembre de 16:00 a 19:00 i 28 de 15:00 a 18:00
Durada
6 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
ACRA
Places disponibles
7
Preu
0€
Documents

Contingut del curs

Objectiu general:

- Adquirir els coneixements bàsics establerts en el RD 109/2010 relatius a la manipulació d'aliments i la importància de la reglamentació alimentària.
 
Objectius específics:

- Conèixer els perills de contaminació d'un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.
- Aprendre a desenvolupar hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat alimentària.
- Conèixer com realitzar la manipulació d'aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l'emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis .

Continguts:

1. Contaminació microbiana dels aliments
  1.1. Vies de accés
  1.2. Factors facilitadors

2. Higiene del manipulador
  2.1. Higiene corporal
  2.2. Hàbits higiènics

3. Higiene del local
  3.1. Pla de neteja
  3.2. Desinfecció de les instal·lacions, equips i estris
  3.3. Control de plagues

4. Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments
  4.1. Temperatura i temps en els procediments culinaris
  4.2. Contaminació creuada
  4.3. Abastament d'aigua
  4.4. Emmagatzematge d'aliments
  4.5. Residus
  4.6. Transport i distribució d'aliments
  4.7. Bones pràctiques laborals

5. Preparació culinària dels aliments
  5.1. Verdures i fruites
  5.2. Aliments congelats
  5.3. Conserves i semiconserves
  5.4. Aliments sensibles
  5.5. Pastisseria

6. Control de qualitat i anàlisi de perills i punts crítics de control: APPCC

7. Marc normatiu higiènicosanitari

 

logo conforcat         

Informació i requeriments

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

Com formalitzar la inscripció?

Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:

  1. Annex 1 d’inscripció complimentat
  2. Copia del DNI o NIE
  3. Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
    Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
    Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)

La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 19/11/2019 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.

On es fa?

ACRA

 

C/ Calàbria 236-240 (local 1)

(08029) Barcelona

 

 

 

  

logo conforcat         

Docents

Eva Méndez Vallejos

Diplomada en infermeria. Experta en Nutrició. Postgrau en teràpies Naturals. Formadora en cursos de ciències de la Salut. I Docent del Mòdul 2: Intervenció en l'atenció higienicoalimentaria en institucions