(31.2/A) Seguretat alimentària: manipulació i control d'aliments

Expedient PS20180036. Convocatòria de formació sectorial 2018, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
08-05-2019
Finalització del curs
10-05-2019
Calendari
8 i 10 de maig
Horari
10:00 a 13:00 h
Durada
6 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
ACRA
Places disponibles
0
Preu
0 €
Documents

Contingut del curs

Objectius del curs: 

  1. Conèixer els perills de contaminació d'un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.
  2. Desenvolupar els hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat -alimentària i contribuir a aconseguir la confiança i la tranquil·litat dels consumidors.
  3. Realitzar correctament la manipulació d'aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l'emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis.
  4. Analitzar la importància que té el compliment de la reglamentació alimentària.
  5. Conèixer els grups d’aliments i la seva conservació. 
  6. Aprendre la influència dels factors mediambientals i com prevenir-los 
  7. Desenvolupar els hàbits d’higiene bàsics alhora de manipular aliments. -
  8. Conèixer i utilitzar les mesures bàsiques per ala prevenció i -contaminació dels aliments
  9. Saber quines són les característiques i condicions dels locals i les -instal·lacions adequades
  10. Conèixer i saber complir la normativa vigent.

Contingut general del curs:

1. Alimentació i higiene alimentària.

  • Els aliments. Llet i derivats; carn i derivats; peix; els greixos; farines, pa i -pastisseria; hortalisses, fruites i llegums. La maionesa.
  • Principals aliments més sensibles -
  • Precaucions generals i especifiques amb els diferents grups. 

2. Influència dels factors mediambientals. Importància d’una bona prevenció.

  • Factors determinants: Naturalesa dels aliments; l’aigua; l’aire; locals i -superfícies de manipulació d’aliments; màquines i estris.
  • Altres factors: temperatura, humitat, el temps. 

3. Higiene personal del manipulador d’aliments.

  • La cura de les mans. 
  • La roba de feina. 
  • Hàbits del manipulador. 
  • Malalties contagioses. 

4. Mesures bàsiques per a la prevenció i/o contaminació en els aliments.

  • Pràctiques correctes d’higiene durant la recepció, emmagatzematge, transformació, transport i servei dels aliments
  • La fitxa de proveïdors. 
  • La fitxa de control de temperatura. Instruccions per mesurar les temperatures
  • Full de registre de les mesures preventives preses en el tractament dels vegetals crus.
  • Full de registres del nivell de cloració de l’aigua. 
  • Planificació de l’APPCC 

5. Condicions i característiques dels locals i instal·lacions.

  • Condicions generals dels locals. 
  • Condicions específiques de les instal·lacions (cuines, menjadors, vestuaris, serveis)
  • Insectes i rosegadors com a vehicles contaminants 
  • Desinfecció, desinsectació i desratització 
  • El lleixiu 

6. Reglamentació tècnic-sanitària/Normatives vigents 

7. Avaluació. Examen d’higiene alimentària.

 

logo conforcat       logo sepe 

Requisits

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

Com formalitzar la inscripció?

Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:

  1. Annex 1 d’inscripció complimentat
  2. Copia del DNI o NIE
  3. Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
    Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
    Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)

La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 07/05/2019 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

Docents

sandra melendez

Sandra Melendez

Diplomada en infermeria. Màster en logopèdia. Docent en certificats de professionalitat de la branca sociosanitaria. Infermera al servei d’emergències mèdiques (SEM). Docent Mòdul 3: Intervenció en l'atenció sociosanitària en institucions