(2.1/A) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (Lleida)

Expedient PS20180036. Convocatòria de formació sectorial 2018, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
28-05-2019
Finalització del curs
30-05-2019
Calendari
28 i 30 de maig
Horari
de 16:00 a 19:00 hores
Durada
6 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
LLEIDA
Places disponibles
0
Preu
0€
Documents

Contingut del curs

Objectius:

- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.

- Conèixer els requeriments de la legislació específica.

- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

- Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.

 

Continguts:

1.1 Conceptes generals

• Reaccions adverses a aliments: classificació.

• Intoleràncies

• Al·lèrgies

• L’anafilaxia

• Situacions de risc

• On trobem els al•al·lèrgens

 1.2 Gestió del risc

• Principis bàsics

• Diagrama de gestió

• Bones pràctiques

• Contaminació creuada

 1.3 Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”

• Introducció: el nou Reglament 1169/2011

• Etiqueta i etiquetatge

• Responsabilitats

• Informació alimentària obligatòria:

• Denominació de l'aliment

• Llistat d'ingredients

• Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o  intoleràncies

• Quantitat de determinats ingredients

• Quantitat neta

• Data de durada mínima o data de caducitat

 logo sepe           logo conforcat

Informació i requeriments

Aquest curs està adreçat a:

  • Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
  • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
  • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

Com formalitzar la inscripció?

Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:

  1. Annex 1 d’inscripció complimentat
  2. Copia del DNI o NIE
  3. Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
    Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
    Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)

La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 23/05/2019 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

On es fa?

LLEIDA

 

Adesma Fundació

C/ Maria Sauret, 3 

(25007) Lleida

 

Docents

Josep Ramon Fariol

Josep Ramon Fariol

Imparteixo formació en empreses, centres formatius, a l’administració, sobre temes tècnics i a la vegada sobre temes humanístics, gairebé a parts iguals. De la formació més tècnica en industries alimentaries i hostaleria puc seguir cap a la nutrició humana, dirigir accions de màrqueting i comunicació, vetllar per la salut psicosocial i seguretat d’un grup de treball i acabar fent coaching en grup per resoldre un conflicte o donar-los les millors eines per créixer.