(10.1/A) Comunicació augmentativa en persones amb discapacitat

Expedient PS20180036. Convocatòria de formació sectorial 2018, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
23-10-2019
Finalització del curs
05-11-2019
Calendari
23,25,28, 30 d'octubre i 5 de novembre
Horari
de 9:00 a 14:00
Durada
25 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
ACRA
Places disponibles
0
Preu
0€
Documents
comunicació

Contingut del curs

Objectius generals:

- Aprofundir en els conceptes fonamentals relacionats amb la comunicació i la discapacitat psíquica i física.
- Realitzar una concreció del suport que les persones amb discapacitat psíquica i física  que precisen per poder ampliar el seu camp comunicatiu i emocional.
 
Objectius específics:
 
- Reflexionar sobre la importància d'un bon vehicle comunicatiu en els seus diferents vessants, per millorar la salut mental en el col·lectiu de persones amb discapacitats psíquiques.
- Millorar les habilitats de comunicació del col·lectiu professional envers les persones amb discapacitats psíquiques.

Continguts:

 1. Discapacitat psíquica i/o física: Comunicació.
  1.1.Comunicació i llenguatge: Què passa quan la nostra comunicació està reduïda?
  1.2.  Anàlisi dels aspectes comunicatius que s'estan produint des de la perspectiva dels usuaris i des de la perspectiva dels interventors/educadors socials.
   
  2.  Sistemes de comunicació augmentativa i/o alternativa:
  2.1. Visió dels diferents sistemes que es treballen. Sistemes de comunicació sense ajuda. Sistemes de comunicació amb ajuda.
  2.2. Ajudes tècniques per facilitar la comunicació.
   
  3.  Aspectes procedimentals bàsics que s'han de tenir en compte en la implantació d'un sistema. Procés de presa de decisions.
  3.1  Recursos metodològics i tècnics per a l'exercici de la intervenció dirigida envers la millora comunicativa dels individus amb discapacitats psíquiques.

 

logo conforcat         

Informació i requeriments

Aquest curs està adreçat a:

 • Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
 • Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
 • Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.

Com formalitzar la inscripció?

Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:

 1. Annex 1 d’inscripció complimentat
 2. Copia del DNI o NIE
 3. Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
  Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
  Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)

La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00

La data límit per a l’admissió de la documentació és el 20/10/2019 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.

 ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.

logo conforcat         

On es fa?

ACRA

 

C/ Calàbria 236-240 (local 1)

08029 Barcelona

Docents

Cristina Lorente Alzueta

Llicenciada en Psicologia, empresària de SAD durant 8 anys. Màster en Hipnosis Clínica. DCM (Dementia Care Mapping). Experta en Comunicació, ACP, animació i dinamització, entre d’altres cursos dins l'àmbit sanitari o social. Curs de Reconeixement de Competències com a “Assessora” i com “Avaluadora”. Coach. Ha treballat per diverses institucions sociosanitàries portant les àrees socials de psicologia i dinamització. Assessora, Consultora i Conferenciant en prestigioses universitats, institucions, i altres centres de prestigi sociosanitari. Professora dels certificats de professionalitat en l’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions (Mòdul 1; Suport en l' Organització d'intervencions en l'àmbit institucional i Mòdul 4; Suport Psicosocial, atenció relacional i comunicativa en institucions) i en l’Atenció Sociosanitària a persones dependents en domicilis (Mòdul 2; Atenció i recolzament domiciliari). Actualment gestiona dos consultes privades de psicoteràpia i exerceix de professora en diferents patronals, centres de formació e institucions.