Notícies

26 de gener de 2016

Es presenta l’Observatori de la Cooperació Publicoprivada

La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, proposa la creació de 5.000 llocs de treball mitjançant la concertació, que donaria cabuda a les 20.000 persones en llista d’espera per una plaça pública

OCPPA_2016_01

Molt bona acollida de la 2a edició de l’Observatori de la Cooperació Publicoprivada en l’atenció a la dependència presentat avui a ESADE amb l’exposició de dues experiències que aporten respostes a les necessitats socials de la gent gran i les seves famílies. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presidit un acte que també ha comptat amb l’assistència de la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, així com el director general adjunt d’ESADE, Francisco Longo, a més de representants del sector i una nombrosa representació de socis d’ACRA.

En el seu primer acte oficial com a consellera, Bassa ha refermat el compromís del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de treballar amb el sector, i ha anunciat 50 milions d’euros, inclosos en el pla de xoc del Govern, per augmentar les places de residència i les PEVS. Per la seva banda, la presidenta d’ACRA ha proposat la concertació per reduir les 8.000 places disponibles al sector privat, una mesura que implicaria també un alleugeriment de la llista d'espera per un plaça pública, d'unes 20.000 persones, així com la creació de 5.000 llocs de treball, un posicionament àmpliament recollit pels mitjans de comunicació.

Els responsables de les propostes premiades han tingut l’oportunitat d’explicar-se i demostrar com la cooperació publicoprivada pot acabar convertint-se en un èxit, i no només pel resultat sinó també pel mateix procés, des de la formulació del projecte a la seva realització.

Per una banda, la unió de dues administracions (Departament de Benestar Social i Família, i l’Ajuntament de Deltebre) amb una empresa adjudicatària, L’Onada Serveis, per construir una residència de gent gran al municipi de Deltebre. I de l’altra, una aplicació mòbil que millora la comunicació entre els familiars i la residència i, per tant, la qualitat de vida de la gent gran. Els actors implicats són (Fundació privada sense finalitat de lucre La Torrassa, centre d’innovació i recerca InLab adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’empresa tecnològica Smart Technologies)

Més imatges