Programa REMI

Què aporta el programa REMI als centres participants?

  • Formació en teràpia de reminiscència i programa REMI, mitjançant una plataforma d’e-learning i sessions presencials individualitzades a cada centre.
  • Guia i protocol del programa REMI, juntament amb material audiovisual per utilitzar a les sessions, així com guia i material d’avaluació.
  • Fòrums i espais d’intercanvi d’experiències entre els professionals.
  • Acreditació com a centres i professionals col·laboradors de la Xarxa REMI.
  • Subvenció del 100% del preu del programa REMI.

A què es comprometen els centres participants?

    • Constitució d’un grup de 4-10 persones grans per dur a terme el programa REMI durant un període de tres mesos.
    • Assignació d’un/a professional d’atenció directa que destinarà al projecte un total de 70 hores durant un període no superior a cinc mesos:

o 2 hores en reunió inicial a les instal·lacions de la FSiE.

o 14 hores de formació (no presencial) en programa REMI.

o 2 hores en sessió individual de formació (als centres participants).

o 50 hores (als centres participants) per a la preparació, realització i avaluació de les sessions del programa REMI.

o 2 hores en reunió final a les instal·lacions de la FSiE.

  • Col·laboració en l’avaluació del disseny del programa REMI.

El programa REMI és una proposta d’intervenció psicosocial que pretén contribuir a la prevenció del deteriorament cognitiu en persones grans amb dependència, així com a la reducció dels símptomes en aquelles que ja el tenen. El seu disseny, basat en la Teràpia de Reminiscència, ha estat una iniciativa de la Fundació Salut i Envelliment (FSiE) de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) participa com a soci col·laborador del seu pla de desenvolupament i difusió a Catalunya.

El programa REMI proporciona una bateria d’eines i recursos per dur a terme una intervenció grupal als centres d’atenció social i sociosanitària. D’una banda, inclou una guia i un protocol d’intervenció flexible, amb orientacions i recomanacions per una bona implementació. D’altra banda, subministra un ampli conjunt de recursos audiovisuals, especialment seleccionats com estímuls potents pels records i emocions de fets vitals del passat de les persones grans.

El programa REMI compta amb el suport de la convocatòria de la Fundació Bancària “la Caixa” Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2016. 

Una iniciativa de

salut i envelliment logo

Amb el suport i la col·laboració

Logo ACRA amb marges (JPEG)
obra social la caixa logo blanc butlleti