Notícies

17 de setembre de 2019

Neix l'Observatori de la Dependència d'ACRA

El projecte planteja un nou espai de recerca i coneixement que ajudi al desenvolupament del sector de la dependència i la gent gran

El nou Ideari d'ACRA, present a l'Observatori

De manera conunta amb l'Observatori, també s'ha presentat el nou Ideari d'ACRA, un document que substitueix l'anterior decàleg i constitueix una proposta de compromís amb la qualitat del sector. L'Ideari, desenvolupat amb centres associats a ACRA, és una de les primeres entrades del nou portal i ja es pot consultar. 

ACRA ha creat l'Observatori de la Dependència, un projecte pioner a nivell europeu que planteja un espai de recerca sobre el sector d’atenció a la dependència i la gent gran. Aquest instrument té com a objectiu aportar coneixement a partir dels diversos actors del sector com a base per la creació de riquesa i de cohesió social.

L'Observatori, que s'articula principalment a través d'un portal web, ha estat presentat el dimarts 17 de setembre en un acte d'on han participat la Presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, així com la Directora General, Montse Llopis, i el Director d'Estratègia, Toni Andreu.

Pascual ha defensat que aquesta eina "contribuirà al coneixement i a la innovació", mentre que Andreu ha afegit que la seva principal funció serà "donar a entendre la realitat i el desenvolupament del sector per poder prendre decisions a partir de l'anàlisi".

Des de l’Observatori es fomentarà també la participació i l’intercanvi d’idees i d’informació dels professionals mitjançant un espai d’interacció amb diverses novetats, des d’un fòrum d’opinió fins a la realització periòdica de webminars (seminari o conferència impartits des d’una web en temps real per part d’un expert). De la mateixa manera, el portal anirà generant nous documents i activitats.

El naixement i desenvolupament del projecte s'alinea amb la missió d'ACRA, orientada a visibilitzar i prestigiar el sector de la dependència i la gent gran.