FP Dual

Què és la FP Dual?

La Formació Professional Dual és un model d’èxit i gran prestigi a països com Alemanya o Suïssa (on existeix des de fa més de 40 anys) que combina l'aprenentatge al centre educatiu amb l'aprenentatge a l'empresa.

Enguany més de 3.000 empreses d'arreu de Catalunya participen formant aprenents. I ho fan perquè han descobert que la FP Dual té molts avantatges: per exemple, permet a les empreses d’un sector formar professionals de perfils especialitzats que no troben al mercat laboral.

Per què és important?

En la modalitat dual l’alumne realitza en torn a unes 1.000 hores de pràctiques remunerades a l’empresa. D’aquesta manera, l’empresa es converteix en co-formadora juntament amb el centre educatiu, el que li permet formar als aprenents que acull en la realitat del sector.

Al finalitzar l’estada a la empresa, l’alumne assoleix un títol oficial de tècnic o tècnic superior. Per la seva banda, l’empresa podrà decidir si l’incorpora a la plantilla com a treballador tècnic qualificat. En qualsevol cas, haurà col·laborat a formar un treballador qualificat pel sector, el que repercutirà en un augment de competitivitat a nivell sectorial.

Una iniciativa de

Logo ACRA amb marges (JPEG)
alianza fp dual logo
bertelsmann logo