Notícies

14 de desembre de 2017

Ens adherim a "l'Alianza" per a la Formació Professional Dual

L'objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir personal tècnicament qualificat en resposta a les demandes de les empreses del sector

acra bertelsmann firma 2017

ACRA s’ha adherit a l’Alianza para la FP Dual amb l’objectiu d’aconseguir personal tècnicament qualificat en resposta a les demandes de les empreses del sector. L’acord es va tancar ahir mitjançant la firma d’un conveni de col·laboració amb la Fundació Bertelsmann per al foment de la FP Dual i properament es difondrà el projecte entre els socis d’ACRA i el sector.

L’Alianza és una xarxa estatal d’empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la implementació i el creixement de la Formació Professional Dual com un model de qualitat a Espanya. El treball de l’Alianza es basa en l’experiència acumulada pels quasi 700 membres que constitueixen el millor i més extens banc d’experiències en FP Dual del país.

La FP Dual brinda l’oportunitat de formar aprenents en una modalitat acadèmica que combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu dels alumnes. La FP Dual, però, va més enllà de les pràctiques tradicionals ja que, per una banda, les empreses imparteixen un contingut formatiu amb valor curricular i, de l’altra banda, poden adaptar el currículum acadèmic a les seves necessitats.