Notícies

11 de maig de 2018

Els associats a ACRA participen d’una sessió de treball del Programa REMI

El workshop va consistir en una presentació de les dades de la primera edició, que va comptar amb la participació de 84 centres diürns i residencials associats a ACRA, la voluntat de mantenir espais de trobada presencials entre els seus membres, així com alimentar els continguts del programa

logo programa remi web

Els socis d’ACRA adherits al Programa REMI van participar ahir en una sessió de workshop (taller de treball) dirigida als professionals que han dut o estan duent a terme la implantació d’aquest programa als seus centres. La sessió va consistir en una presentació de les dades de la primera edició, que va comptar amb la participació de 84 centres diürns i residencials associats a ACRA, la voluntat de mantenir espais de trobada presencials entre els seus membres, així com alimentar els continguts del programa, entre d’altres temes.

També hi va haver temps per presentar la ponència d’un centre adherit al Programa REMI, concretament l’efectuat al Centre Residencial Sophos de Sant Vicenç dels Horts. “Atenció a les pèrdues en un context de reminiscència” va donar alguns consells per a l’abordatge de les emocions vinculades a les pèrdues vitals de les persones grans participants. En un context de reminiscència és necessari disposar d'estratègies per atendre d'una manera ètica els records dolorosos que, inevitablement, sorgeixen. Validar les emocions i facilitar-ne l'expressió en un espai de respecte mutu entre les persones participants afavoreix la vivència de la sessió REMI i contribueix a abandonar la falsa creença que el patiment s'ha d'expressar en soledat, visibilitzant els dols que pateixen les persones grans i que, malauradament en ocasions, són minimitzats.

També es va presentar el banc de records o el repositori REMI amb materials, idees i/o experiències derivades del Programa REMI (imatges d’objectes i material tangible, llibres d’història de vida digitals; murals col·lectius...). Per finalitzar, es van donar algunes recomanacions per l’edició del material audiovisual a tots els assistents.