Notícies

7 de febrer de 2018

Afrontem els riscos laborals amb un taller de prevenció

ACRA i Ferrer & Ojeda ofereixen una formació dirigida als directors i administradors de les entitats associades en temes d’especial interès i actualitat com la responsabilitat civil, el ciber risc i la protecció de dades

ferrer ojeda 2018 01

Responsabilitat civil de directors i administradors, ciber risc i protecció de dades. Aquests tres temes van centrar el taller “La importància de la tranquil·litat de directors i administradors per assegurar els nous riscos en el context actual”, celebrat avui a ACRA davant una trentena de socis i a càrrec de l’empresa Ferrer & Ojeda.

Com prevenir els riscos laborals? Al llarg del taller s'ha exposat la normativa i nombrosos casos pràctics davant els quals poden quedar exposats els directius i administradors, fins i tot amb el patrimoni personal, així com les empreses respectives.

Per altra banda, s'ha abordat el risc derivat de la ciber delinqüència, una pràctica especialment greu a Espanya, el tercer país del món més afectat amb una mitjana de 4.000 atacs al dia, principalment per motius econòmics. Tal i com s'ha explicat en el taller, cada dia és més fàcil robar comunicació corporativa: informació confidencial, desxifrar contrasenyes senzilles... I tot a canvi d’un rescat.

També s'ha afrontat un tema d’especial interès i actualitat com la protecció de dades, actualment regulada per la LOPD, però que a partir del 25 de maig de 2018 passarà a aplicar-se mitjançant un nou reglament general de protecció de dades denominat Reglament UE 2016/679. L’objectiu d’aquest nou reglament és donar més seguretat jurídica i control als interessats sobre la seva informació privada, simplificar la regulació actual i harmonitzar la regulació existent entre els diferents països de la UE.