Notícies

26 de gener de 2015

ACRA organitza una jornada per promoure la formació d'enguany

Aquest tastet es celebrarà el proper dimarts 3 de febrer a Foment del Treball i oferirà nou cursos destacats del catàleg anual

imatge coaching tastets formacio

ACRA celebrarà el proper dimarts 3 de febrer una jornada per promoure el catàleg de formació d'enguany. Es tracta de nou tallers que constitueixen una mostra de l'oferta formativa del 2015, un tastet en què hi haurà espai per parlar de tractaments no farmacològics, el mètode de Validació, comunicació digital, recursos per gestionar conflictes...

A continuació us adjuntem els cursos que trobareu en el tastet.

Activitats musicals per facilitar les AVDs en persones amb demència, a càrrec d’Oriol Casals i Mònica de Castro.
La investigació científica ha mostrat evidència de les aportacions de la musicoteràpia a la salut i el benestar de les persones amb demència. Deixant de banda la tasca del musicoterapeuta, la música és un recurs molt efectiu que pot utilitzar tot el personal que realitza funcions assistencials d’atenció directa. En aquest taller experimentarem com utilitzar la música per a facilitar les Activitats de la Vida Diària en persones amb demència.

Gestió i adaptació al canvi. El repte de la relació amb les persones, a càrrec de Raquel Calatayud.
Estem vivint un moment important al nostre sector. Després d'un període de professionalització i de creixement del mateix, estem repensant models, avançant en una atenció on l'eix central és la persona en totes les seves dimensions. Aquesta perspectiva suposa i precisa de canvis. Com a persones i com a professionals som resistents a modificar allò al que ja estem adaptats. Analitzarem com afrontar la transformació dels nostres serveis des d'una perspectiva transversal on coincideixen tant aspectes de gestió com d'intervenció i on el veritable repte està en crear noves formes i canals de comunicació entre les persones que donen vida als centres: persones usuàries, professionals, famílies i entorn comunitari en general.

Comunicació digital. La marca comercial en l’entorn 3.0, a càrrec d’Enric Bastardas.
Creieu que és important ser reconeguts pel que feu millor? La creació de marca personal és vital perquè l’empresa tiri endavant en un món canviant, digitalitzat i hiperconnectat com l’actual. Aquest taller us donarà els perquès de tenir una marca personal treballada i reconeixible, què fer i com fer-ho. Què us semblaria deixar una empremta tan potent que se’n recordin de vosaltres quan pensin en una residència de gent gran?

Tratamientos No Farmacológicos (TNF) de los problemas de conducta en centros asistenciales, a càrrec de Ruben Muñíz i Maria Wolff.
María Wolf ha desenvolupat un mètode d’intervenció en persones amb trastorns de conducta que es basa en tractaments bàsicament no farmacològics. És molt útil com a perspectiva per aquells professionals sanitaris i pels equips de treball per a trobar estratègies de contenció alternatives a la medicació.

Les eines del coaching: practiquem-lo!, a càrrec de Francesc Sedó.
El coaching és una eina per al desenvolupament personal i dels equips de treball. Amb aquest taller es treballaran els objectius i les activitats que s’han de realitzar per aconseguir els propòsits personals i organitzatius.

Taller de Programa Music Emoción (PME). Gestió de les emocions mitjançant la música, a càrrec de Begoña García i Cristina Ruiz.
El Programa Music Emoción permet treballar l’autoconeixement i la gestió emocional a través de la interacció existent entre la música, l’autoconeixement i la gestió emocional a través de la interacció existent entre la música, les emocions i el model d’Atenció Centrat en la Persona. La música ens connecta amb el nostre món interior i exterior i permet modificar els nostres estats d’ànim.

Reflexió ètica en el nostre dia a dia: creació d’Espais de Reflexió Ètica en Serveis Socials (ERESS), a càrrec de Quico Mañós.
Aquest és un taller que es desenvolupa com a eina per tal que els centres puguin desenvolupar el seu Espai de Reflexió Ètica des de diverses accions que han de ser tingudes en compte en el procés. Cada centre ha d’analitzar quines fases del procés ja té treballades i quines li poden ser d’interès per a la implementació de processos d’ètica en l’àmbit residencial.

Recursos per a la gestió dels conflictes: Tenim les eines!, a càrrec de Sònia de Miguel.
Aquest taller pretén donar eines per a  contenir, gestionar i resoldre els conflictes, partint de l’anàlisi per entendre els elements que actuen en el conflicte des d'una perspectiva diferent. Es donaran eines per a desenvolupar dins les pròpies organitzacions, per tal que es puguin propiciar intervencions preventives o, en cas que no sigui possible, que el conflicte es gestioni  de forma més constructiva.

La Validació®. Millorar la comunicació amb persones desorientades, a càrrec de Jordi Llecha.
S’explicaran els principis bàsics de la validació i s’exemplificaran amb situacions pràctiques i quotidianes que es treballaran com a casos que aportin els assistents.