Notícies

5 d'abril de 2017

ACRA demana una pujada de les tarifes públiques per no haver de baixar la qualitat als centres

Ressò mediàtic important derivat de la presentació de l’informe d’evolució de les tarifes públiques 2010 – 2017”, que marca una congelació dels preus durant aquest període

foto jornada socis 2017 01

Bona acollida de la jornada informativa d’ACRA en què es va presentar als socis un informe d’evolució de les tarifes públiques als centres residencials que marca una congelació dels preus en el període 2010 – 2017. Durant la jornada celebrada ahir a Barcelona, es va exposar també l’augment dels costos de gestió en els mateixos centres, d’un mínim d’un 10,62%, un desajustament que ha provocat problemes econòmics al sector. La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, va alertar que si no es pugen les tarifes hi ha el risc que la qualitat en els centres acabi baixant. “Sense un augment de les tarifes haurem de dissenyar un servei de mínims, amb l’imprescindible, un servei low – cost, tot i que no és la nostra voluntat arribar aquí”

L’informe d’ACRA ha tingut un impacte mediàtic important en els mitjans de comunicació nacionals, amb aparicions a televisió, ràdio, premsa i digitals, que han subratllat la necessitat d’actualitzar uns preus públics que no s’ajusten a les necessitats del sector. Us adjuntem a sota els enllaços perquè pugueu consultar les notícies.

Per altra banda, el catedràtic d’Economia de la UPF, Guillem López Casasnovas, va destacar que el sector de la dependència “s’ha de protegir” i va proclamar que “si et preocupes de les persones t’has de preocupar pel seu finançament”. Durant la ponència, Casasnovas va exposar la necessitat de comptar amb un marc estable de contractació pública per tal de donar més seguretat al sector.

Més informació