(4.2/F) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

Expedient PS20180057 Convocatòria de formació sectorial 2018-2019 subvencionada a través del Consorci per la Formació Contínua, SEPE Servicio Público de Empleo Estatal. Estan exclosos d'aquesta subvenció els treballadors de l'Administració Pública.

Inici del curs
01-06-2018
Finalització del curs
22-06-2018
Horari
divendres, dimarts 1, 5, 15, 22 de juny de 9:00 a 14:00 h
Durada
20 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
SANT JOAN DESPI
Places disponibles
0
Preu
gratuït
alèrgies

Contingut del curs

Objectius generals:

-      Proporcionar els coneixements bàsics sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries.

Objectius específics:

-      Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la restauració col·lectiva per a la prevenció de reaccions adverses.

-      Conèixer els requeriments de la legislació específica.

-      Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

Continguts:

1. Conceptes generals

1.1.     Reaccions adverses a aliments: classificació

1.2.     Intoleràncies

1.3.     Al·lèrgies

1.4.     L’anafilaxia

1.5.     Situacions de risc

1.6.     On trobem els al·lèrgens

 

2. Legislació sobre Informació Alimentària

2.1.     Reglament UE 1169/2011

2.2.     RD126/2015

 

3.  Gestió del risc

3.1.     Principis bàsics

3.2.     Diagrama de gestió

3.3.     Bones practiques

3.4.     Cartes i menús

 logo sepe           logo conforcat

Requisits

Inscripcions presencials a les oficines de Foment Formacio:

Avinguda Francesc Cambó, 10 · 08003 – Barcelona
934 841 232  · www.fomentformacio.com

  • Annex1 i Annex2 originals
  • Copia del DNI
  • Copia de l'última nòmina o DONO en cas d'aturats

 

                    

Docents

Eva Méndez Vallejos

Diplomada en infermeria, amb més de 30 anys d'experiència assistencial a diferents serveis hospitalaris i residencials. Docent des de l'any 2000 en impartició de cures de la branca sociosanitària, entre d'altres en curs de cures pal·liatives, atenció domiciliaria, nutrició i dietetica i certificats de professionalitat d'atenció sociosanitaria.