(1.2/A) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (Girona)

Expedient PS20180057 Convocatòria de formació sectorial 2018-2019 subvencionada a través del Consorci per la Formació Contínua, SEPE Servicio Público de Empleo Estatal. Estan exclosos d'aquesta subvenció els treballadors de l'Administració Pública.

Inici del curs
25-10-2017
Finalització del curs
07-11-2017
Horari
25, 26, 27, 30 d' octubre i 7 de novembre de 15:30 a 19:30
Durada
20 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
GIRONA
Places disponibles
0
Preu
Documents
alèrgies

Contingut del curs

Objectius generals:

-      Proporcionar els coneixements bàsics sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries.

Objectius específics:

-      Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la restauració col·lectiva per a la prevenció de reaccions adverses.

-      Conèixer els requeriments de la legislació específica.

-      Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

Continguts:

1. Conceptes generals

1.1.     Reaccions adverses a aliments: classificació

1.2.     Intoleràncies

1.3.     Al·lèrgies

1.4.     L’anafilaxia

1.5.     Situacions de risc

1.6.     On trobem els al·lèrgens

 

2. Legislació sobre Informació Alimentària

2.1.     Reglament UE 1169/2011

2.2.     RD126/2015

 

3.  Gestió del risc

3.1.     Principis bàsics

3.2.     Diagrama de gestió

3.3.     Bones practiques

3.4.     Cartes i menús

 

Requisits

Per a formalitzar la inscripció al curs és imprescindible presentar a les oficines d'ACRA (Travessera de Gràcia, 40, pral. 2a de Barcelona) o enviar escanejada al correu formacio2@acra.cat la següent documentació:

- Annex d'inscripció complimentat,
- Copia del DNI,
- Copia de la capçalera de l'última nòmina (o document de demandant d'ocupació en el cas d'aturats)

La data límit per a l’admissió de les inscripcions és el 20/10/2017 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.